Cédrus toboz illóolaj 10 ml

2,850 Ft

A cédrus toboz illóolaj rendelkezik a legerősebb aromával a cédrus illóolajok közül. A toboz maga, melyből az illóolaj készül, ideális arányban egyesíti magában a cédrusfa minden összetevőjének hatását

* a részletes termék leírásért görgessen lejjebb

Elfogyott

Cikkszám: ANHU-T32 Kategória: Címke:

Leírás

A szibériai cédrus illóolajok 100%-ban természetes anyagból készülnek a fenyőtűk, a fenyőgyanta illetve a cédrus tobozok vízgőzzel történő desztillációjával, amely egy ősi, ökológiailag tiszta eljárás. Ezek az illóolajok erős vírusellenes hatást fejtenek ki, természetes eredetű vitaminokat és fitoncidokat (növények által termelt természetes, antimikrobális szerves vegyületek) tartalmaznak. Az illóolajok ideálisak inhaláláshoz, masszázshoz, fürdőkhöz, a lakás aromatizálására, szaunázáshoz vagy orosz fürdőhöz.

A cédrus toboz illóolaj rendelkezik a legerősebb aromával a cédrus illóolajok közül.

A cédrus toboz ideális arányban egyesít magában a cédrusfa minden összetevőjének hatását: a gyanta a legerősebb fertőtlenítő hatását, a magot, amely gazdag tápanyagokban, a maghéjat és fát, amelyek magas koncentrációban tartalmaznak vérzéscsökkentő összetevőket. Egyszóval a toboz illóolaj a legsokoldalúbb a cédrus illóolajok között.

Rendelkezik tisztító tulajdonságokkal mind szervezeti-, mind sejtszinten. Aktíválja a bőr és a kiválasztó rendszerek tisztulását. Fürdőben vagy szaunában való használat során stimulálja a mérgek kiválasztódását és javítja az anyagcsere folyamatokat. Rendelkezik fertőtlenítő és vírusellenes tulajdonságokkal, hatékonyan segít megfázás, légzőszervi problémák és bőrproblémák esetén is.

Aromaterápiás alkalmazás során csökkenti a fáradtságot, az idegi feszültséget, segít a betegségekből való felgyógyulásban. Tisztítja és fertőtleníti a zárt terek levegőjét.

Hogyan használjuk:

  • Krémek gazdagítására: 5-7 csepp olaj 15 g krém alaphoz
  • Hajápoláshoz: 5 csepp olaj 10 g hajsamponhoz
  • Lakás illatosítására: egy vattapamacsra cseppentsünk 5-8 csepp olajat, helyezzük el a szobában a fűtés közelében. Párásító berendezésben is lehet használni: pár csepp olajat oldjunk fel a vízben, amit a párásítóba töltünk. Aromalámpában való párologtatás esetén 15 m3 belső térre számoljunk 5-7 csepp olajat.
  • Fürdőhöz: 4-7 csepp illóolajat oldjunk fel kevés mézben, vagy tejben (bizonyos esetekben alkoholban) és ezt keverjük a fürdővízhez. (Az ilyen módon való adagolásra azért van szükség, mivel az illóolajok vízben nem oldódnak, a tömény illóolaj viszont esetleg bőrsérülést okozhat.) Ez a kezelés jó idegrendszeri megbetegedésekre, izületi gyulladásra, reumára, osteochondrosis esetén (gerinccsigolyák kopásos elváltozásaiból eredő degeneráció), megfázás és influenza megelőzésére
  • Szaunázásnál: 2-5 csepp olajat kell 200-300 g vízhez adni és a forró kövekre önteni
  • Inhaláláshoz: 1 liter felforralt vízhez adjunk 3-4 csepp illóolajat és 3-5 percig inhaláljunk törölközővel letakarva
  • Bedörzsöléshez bizonyos panaszok esetén: 5 g alap cédrusolajhoz (vagy bármilyen alapolajhoz) keverjünk 7-8 csepp cédrus illóolajat, ezt vigyük fel a bőrre a következő panaszok esetén: izom húzódás, sérülések, elmozdulások, reuma, ízületi gyulladás és osteochondrosis

Ellenjavallat: az összetevőkkel szembeni egyéni érzékenység

Figyelmeztetés: Kizárólag külső használatra. Kerüljük, hogy az illóolaj a szájba, a szembe vagy az orrba kerüljön! Ha a szájba kerül az illóolaj, először olajjal öblítsük át a szájüreget, majd ezután jöhet a vizes öblögetés.

További információk

Tömeg 40 g