Szibériai Ivan-tea „balzsam”
3,200 Ft
A hagyományos orosz orvoslás kivételes gyógynövény teája, melyet az „élet elixírje”-ként is emlegetnek. A keskenylevelű erdei füzike fermentált hajtásaiból készül.
Kiszerelés: 60 g
* a részletes termék leírásért görgessen lejjebb
Elfogyott
Leírás
A Szibériai Ivan-tea, (erdei deréce/vagy keskenylevelű füzike tea) egy hagyományos szláv ital Szibériából. A keverék kiváló minőségű, kézzel szedett és természetes módszerekkel szárított összetevőket tartalmaz. Az erdei derécére jellemző, hogy ez az első gyógynövény, amely erdőtüzek és kivágások után helyenként növekedni kezd. Jelenlétével „meggyógyítja a megégett földet”, és megvédi a növények fiatal hajtásait a perzselő naptól és a talaj fagyaitól.
A Szibériai Ivan-tea története
A hagyományos Ivan teát először „harcos italként” említették a 13. századi novgorodi krónikák, amelyek Alexander Jaroslavič bátor tetteit és csatáit írják le. A keskenylevelű füzike tea gyártása 1208-ban kezdődött. Az európaiak az italt „orosz teának” nevezték. A 18. század elején Koporye annyira népszerű volt a szláv tea gyártása miatt, hogy a nagy brit enciklopédia is megemlítette. A 19. század második felében az Ivan-tea volt a második legnépszerűbb exportált termék. A rebarbara szerepelt az első helyen, a kender volt a harmadik, a prém pedig a negyedik. Abban az időben már három szentpétervári megyében is termesztettek fűszernövényeket. Az orosz császár személyesen adott ki gyártási és értékesítési engedélyt a szentpétervári kormányzónak, hogy teát exportáljon Nagy-Britanniába. Az Ivan-teát Poroszországba, Dániába és Franciaországba is exportálták. A külföldiek a füzike-gyógynövény virágokból és hajtásokból készült teáját orosz csodának is szokták nevezni.
A Szibériai Ivan-tea egészségügyi előnyei
Az Ivan tea rendkívül gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, koffeinmentes és a fekete-, zöld- vagy fehér teákkal ellentétben nem tartalmaz taurint, purint, oxálsavat vagy húgysavat. A Valerianahoz hasonlóan nyugtató, de nem kábító hatású, a népi gyógyászatban alkalmazzák a neurózisokra, az álmatlanságra és fejfájásra is. 100 gramm Ivan tealevél 200–400 mg aszkorbinsavat tartalmaz.
Az Ivan-tea természet módon tartalmaz 16 aminosavat és jelentős mennyiségű makró tápanyagot, például káliumot, nátriumot, kalciumot és foszfort. B-vitaminban gazdag. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt is tökéletes, ezért gyomorhurutban, vastagbélgyulladásban, gyomorfekélyben és puffadásban szenvedők számára ajánlott. A teában található bioflavonoidok növelik az antioxidáns enzimek aktivitását a vékonybélben, a májban, és a tüdőben, így hatékony természetes méregtelenítővé válnak. Az Ivan tea tömény teája segít étel- vagy alkoholmérgezés esetén is.
Az Ivan-tea közel 70 féle nyomelemet tartalmaz, köztük jelentős mennyiségű vasat, magnéziumot, káliumot, nátriumot és rézet. A tea tartalmaz tanninokat, pektint és klorofillt is.
Miért érdemes rendszeresen inni Ivan-teát:
- Hasznos az emésztőrendszer számára
- Erősíti az immunrendszert
- Javítja a mentális koncentrációt
- Növeli az energiaszintet
- Méregteleníti a testet
- Csökkenti a gyulladást
- Támogatja a húgyúti rendszer egészségét
- Támogatja az új vérsejtek képződését
- Támogatja a vese egészségét
- Normalizálja a vérnyomást
- Enyhíti a migrént és a fejfájást
- Elősegíti a pihenést és csökkenti a feszültséget és a stresszt
- Javítja a hangulatot
- Segít az álmatlanságban
- Javítja a vérkeringést
Felhasználási javaslat: 1 csésze tea elkészítéséhez használjunk 1-1,5 teáskanálnyi teafüvet. Miután felöntöttük forró vízzel, hagyjuk állni 3-4 percig. Egy adag teafűből a nap folyamán több alkalommal is készíthetünk teát, többszöri áztatásra is alkalmas.
Összetevők: fermentált erdei deréce (Chamaenerion angustifolium), angelikafű (Angelica archangelica), berkenye bogyók, fürtös cseresznye, fenyő rügy.
Kiszerelés: 60 g
További információk
Tömeg | 65 g |
---|